29. kesäkuuta 2014

Pesto - parasta pikaruokaa



Itse tehty pesto on mitä parhainta pikaruokaa! Peston valmistaa nopeasti ja sitä voi nauttia niin pastan kanssa kuin muiden ruokien lisukkeena. Sekoita pestoa esimerkiksi juuri keitettyjen uusien perunoiden sekaan tai nauti pastan kanssa lisäämällä joukkoon pieneksi pilkottu tomaatti ja avokado. Nam!

Olen kokeillut monen valmistajan valmispestoa ja täytyy sanoa, että en ole löytänyt vielä itsetehtyä parempaa tai edes lähelle yhtä hyvää. Joten, jos haluan pestoa, teen sen aina itse.

Tässä muutama vinkki peston tekoon
Teen peston aina huhmaressa hiertäen. Basilikan maku jotenkin avautuu hiertäen paremmin kuin koneella "leikaten".  Pinjansiementen sijaan käytän auringonkukansiemeniä. Ne ovat huomattavasti halvempia, eikä niissä ole vaaraa saada pahaa makua suuhunsa moneksi päiväksi kuten pinjansiementen aiheuttamassa "pinemouth"-makuaistihäiriössä.

Käytän aina ja ehdottomasti oikeaa parmesania ja raastan sen itse. Valmiiksi raastetuista ei ole mihinkään, niiden maku on kuiva ja mitätön. Käytän myös aina hyvää oliiviljyä. Hyvän öljyn löytää vain maistamalla, sillä olen huomannut, että öljyn maku on makuasia.




Pesto

1 rkl auringonkukansiemeniä
2 ruukkua basilikaa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
0,5-1 dl parmesanjuustoa raastettuna
1 dl neitsytoliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa

Hiero aurinkonkukansiemenet hienoksi huhmaressa. Lisää basilikan nypityt lehdet sekä raastettu valkosipuli. Hiero hienoksi. Lisää parmesanraaste ja öljyä tarpeen ja maun mukaan. Mausta lopuksi mustapippurilla ja lisää suolaa tarpeen mukaan.



Valmis pesto säilyy jääkaapissa noin viikon, mutta jos haluat tehdä sitä säilöön, suosittelen pakastusta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti