24. kesäkuuta 2014

Parvekekalusteiden uusi elämä

Ostin viime syksynä kirpputorilta "uudet", hyväkuntoiset parvekekalusteet, pöydän ja kaksi tuolia. Tiesin heti, että aioin maalata ne, sillä olen kyllästynyt tuohon ruskeaksi värjättyyn "eksoottiseen " puuhun, jota puutarhakalustekauppiaat ovat tyrkyttäneet meille jo vuosia.

Puiset kalusteet ovat siitä hyviä, että niitä voi korjata ja maalata aina uudelleen ja uudelleen. Nämä olivat kuitenkin niin hyvässä kunnossa ettei korjauksia tarvittu, pelkkää maalia vain. Mutta millä maalilla ne maalaisin? Käännyin asiantuntijan puoleen.



Keskustelin maaliasiantuntijan kanssa ja kerroin hänelle, että kalusteet tulevat suojaisalle parveekkeelleni, eli ne eivät ole säiden armoilla. Tämä mahdollisti muidenkin pintakäsittelyaineiden käytön kuin ulkomaalaukseen tarkoitettujen maalien. Asiantuntijan neuvojen mukaan valitsin peittävän, luontoystävällisen, Osmo Color-puuvahan, joka on helppo levittää sienellä ja josta ei lähde niin voimakasta hajua kuin ulkomaaleista.

Eikun tuumasta toimeen! Seuraavassa kerron miten sinä voit uudistaa parvekekalusteesi uuteen uskoon!


Tee näin

1. Suojaa ympäristö hyvin sanomalehdillä tai suojapaperilla (suojapaperi on tiiviimpää ja siksi parempi, sillä vaha saattaa mennä sanomalehden läpi).

2. Aloita vahaus pesemällä kalusteet ensin huolellisesti vedellä ja astianpesuaineella. Kun kalusteet ovat kuivia, pyyhi ne vielä lakkabensiiniin kostutulla rätillä. 

3. Sekoita sopiva harmaan sävy erilliseen kippoon, esimerkiksi pakasterasiaan, kahdesta eri väristä, (Savi ja Noki ). Väriä kannattaa sekoittaa heti tarpeeksi paljon, jotta lopputuloksesta tulisi mahdollisimman tasainen. 

4. Sivele ensimmäinen ohut kerros sienellä. Anna kuivua 24 h ja sivele toinen kerros. Jos väriä tulee liikaa tai siitä tulee valumia, voi ne tasoittaa vielä kosteana nukkaamattomalla rätillä. Anna kuivua ja sivele tarpeen mukaan kolmas kerros.


Kalusteistani tuli kuin uudet. Silmän pitää vielä hiukan tottua armeijanharmaan väriin ja parveke tarvitsee ehkä vielä muutaman fiksauksen ennen kuin näette lopputuloksen.

Palaan pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti