26. kesäkuuta 2014

Tadaa!

Harmaata yleissävyä värittää raikas keltainen.

Nyt se on valmis! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö niin. Nythän on ollut niin kylmä alkukesäkin, että kukat olisivat kuolleet jos olisin istuttanut ne aikaisemmin. Vanha kansakin tietää  sanoa, että yöhallat loppuvat vasta juhannuksena. Eli, kukkia ei olisi kannattanut missään nimessä istuttaa ulos aikaisemmin. Seliseli!


Parveke ennen muutosta.

Parvekkeen muutos tapahtui pikkuhiljaa. Ensin hankkiuduin eroon painekäsitellyistä laatoista ja ylimääräisestä parvekeroinasta. Ne jatkavat nyt elämäänsä jonkun toisen parvekkeella. Pesin parvekkeen lattiat ja seinät niin hyvin kuin ne vain voi, mutta silti seinät jäivät raidallisiksi. Lattialle hankin rautakaupasta huopaisen parvekematon, joka on aivan ihanan tuntuinen paljaiden varpaiden alla. Sitten värjäsin kalusteet Osmo Color-vahalla. Istutin kukat olemassa oleviin ruukkuihin. Ja viimeiseksi hankin muutaman tyynyn pehmentämään harmaata väriskaalaa.


Olkikukka ja laventeli jatkavat parvekkeen vieressä kasvavan hopepajun
hillittyä väriskaalaa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun piti kasvattaa parvekkeella kaikenlaista syötävää ja kauniita heiniä. Toisin kävi. Myöhästyin perunoiden istutuksesta, mutta keittiöyrttejä sentään löytyy, koska ostin ne taimina. Kukkalaatikoihin halusin jatkaa talon vieressä kasvavan upean hopeapajun ja kotini sisustuksen harmaata värimaailmaa. Laatikoihin istutin asetelmat laventelista ja olkikukasta sekä timjamista.


Kevyt Lepakkotuoli seilaa tarpeen mukaan olohuoneen ja
parvekkeen väliä.

Lempikukkani laventeli.


Kelloköynnöksen herkät kiharat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti