10. kesäkuuta 2014

Aamu


Rakastan aamuja, varsinkin kesäaamuja! Tai, no, rakastan myös syksy-, talvi- ja kevätaamuja. Herään helposti ja käynnistyn heti. Varsinkin, jos olen muistanut tehdä himoitsemani tuorepuuron illalla valmiiksi jääkaappiin!

Nyt olisi hyvä hetki tyhjentää pakastin tulevia marjoja varten. Minulta ainakin löytyy vielä roppakaupalla mustikoita. Mansikat menivät jo parempiin suihin. Teen tuorepuuroa siksi, että se on helppoa ja nopeaa. Lämpimän puuron kanssa menee hermo ja usein se palaa pohjaan, koska haluan keittää sen maitoon. Mustikkainen tuorepuuro on kestosuosikkini, mutta joku päivä kokeilen myös omenaista puuroa, missä on kanelia ja tuoretta omenaa. Mutta nyt täytyy vielä tyhjentää sitä pakastinta.

Teen yleensä isoon kulhoon ison satsin, jota voi sitten ottaa evääksi ja syödä välipalana. Tämä ohje on kahdelle.

Mustikkainen tuorepuuro

1 dl kaurahiutaleita
1 dl pakastemustikoita
1-2 rkl pähkinöitä
1 tl hunajaa
1 prk rahkaa
1-2 rkl turkkilaista jogurttia

Sekoita kaikki muuta aineet paitsi jogurtti yhteen isossa kulhossa. Laita puuro jääkaappiin vetäytymään yön yli (jos on kiire, niin puuron voi syödä myös tuoreeltaan). Jos puuro tuntuu aamulla kovin paksulta, lisää muutama rkl jogurttia notkistamaan puuroa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti