20. heinäkuuta 2014

Mansikoita ja kinuskia


Mansikka-aika alkaa olla jo ohi, mutta halusin vielä viime tinkaan kokeilla pitkään mielessäni hautuneita reseptejä. Mansikathan ovat hyviä ihan sellaisenaan, mutta vielä parempia dipattuna makeaan kinuskikastikkeeseen. Ällömakea kinuskikastike on haastavaa keittää, mutta nyt kokeilin kastikkeita, jotka syntyvät melkein itsestään. Molemmissa tarvitaan vain pieni sekoitus tai alkuvalmistelu ja pari tuntia aikaa. Helppoa!

Kuulin Tsaarin mansikoista jo monta vuotta sitten, mutta aina se on unohtunut mielen sopukoihin. Alkuperäisessä ohjeessa kinuski tehdään sekoittamalla yhtä paljon smetanaa ja fariinisokeria. Minä vaihdoin sokerin ruokosokeriin, koska se on mielestäni maukkaampaa ja koska fariinisokeri oli kuivunut kovaksi. Smetana-sokeri seoksesta ei tule ihan perinteisen kinuskikastikkeen makuista mutta hyvää se on!

Tsaarin mansikat

1 prk smetanaa
1 prk ruokosokeria

Sekoita yhtä paljon smetanaa ja ruokosokeria (käytä smetanapurkkia mittana). Laita seos jääkaappiin tekeytymään kunnes sokeri on liuennut smetanaan. Tämä vie ainakin 3 tuntia. Tarjoile tuoreiden mansikoiden kanssa.
Tsaarin mansikat dipataan smetanasta sekoitettuun
kinuskiin.


Kondensoidusta maidosta kinuskin keittäminen kuulosti niin hauskalta ja helpolta, että olihan sitä kokeiltava. Ja siitä tulikin suosikkini. Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski on yksinkertaisesti todella hyvää! Kokeile vaikka.

Maailman helpoin kinuskikasteike keitetään
kondensoidusta maidosta.

Kinuskikastike kondensoidusta maidosta

1 säilykepurkki kondensoitua maitoa

Irrota purkin etiketti ja laita purkki kattilaan kuumaan veteen niin, että se peittyy. Keitä noin 1,5 tuntia. Nosta jäähtymään. Avaa purkki varovasti kun se on jäähtynyt. Sekoita ja tarjoile tuoreiden mansikoiden kanssa. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti