13. heinäkuuta 2014

Kesä ja kärpäset

Ihanaa, nyt se kauan odotettu kesä tuli! Ja kärpäset! Kauniina hellepäivänä ei millään jaksaisi keskittyä kotihommiin, mutta kun on pakko. Banaanikärpäset nimittäin pitävät lämpimästä, liasta ja mätänevistä hedelmistä. Eli, jos haluat eroon riesaksi asti lisääntyneistä banaanikärpäsistä, täytyy sinun käyttää hetki aikaa ja tehdä ainakin tämä.


  • Banaanikärpäset ovat kotoisin yleensä keittiöstä, joten siivoa keittiö perinpohjaisesti. Pese lattiat, tasot ja roskakaappi. Vie tyhjät pullot kauppaan.
  • Vie roskat tarpeeksi usein, pidä biojäteastian päällä kantta, äläkä anna sen täyttyä yli äyräittensä. Älä pidä kypsiä marjoja tai hedelmiä pöydällä, kärpäset nimittäin rakastavat hedelmien mehua.
  • Kun olet siivonnut koko keittiön, voit virittää kärpäsille ansan. Laita avonaiseen astiaan omenaviinietikkaa, vettä ja astianpesuainetta. Muukin etikka käy, kunhan se on makeaa (olen joskus laittanut myös hunajaa). Ötökät rakastavat makeaa, eli omenaviinietikka houkuttelee ne astian luo. Astianpesuaine taas alentaa nesteen pintajännitettä, joten ne hukkuvat seokseen. 




Raakaa peliä, mutta tämä vinkki toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti