3. maaliskuuta 2014

Eräs tapetointitarina

Vaikeuksien kautta voittoon!

14-vuotias tyttäreni rakastaa bling-blingiä! Siksi hämmästykseni oli suuri kun hän ilmoitti haluavansa huoneeseensa harmaa-musta-kuvioisen tapetin! Harmaahan noudattaa muunkin asunnon tehosteväriskaalaa, mutta en arvannut, että se sopisi niin hyvin myös tyttäreni huoneeseen. Eikun tuumasta toimeen.

Tapetin tytär oli bongannut jostain seuraamastaan blogista. Metsästin tapettia ympäri Uuttamaata ja vihdoin löysin sen Vantaan perukoilla sijaitsevasta rautakaupasta, josta en ollut koskaan kuullutkaan. Onneksi on netti!

Tein valmistelut huolella. Aiempi tapettikerros oli jo poistettu, joten tehtäväkseni jäi suojata lattia, merkata tapettien saumakohdat ja maalata ne harmaalla maalilla. Jos tapetti on huomattavasti tummempaa kuin seinän pohjaväri, kannattaa seinä maalata tapetin saumakohdista, ettei seinän vaaleampi väri vahingossakaan irvistele saumojen raoista.

Seepraraidoitettu seinä.

Olen tapetoinut elämäni aikana ainakin 10 huonetta + kuvaustapetoinnit päälle. Useimmiten olen käyttänyt perinteistä paperitapettia, joka liimataan seinään tapettiliisterillä. Tämä kyseinen tapetti oli laadultaan Non Woven-tapettia, jonka pitäisi olla erittäin helppo asentaa seinään tapettiliimalla. Juu Ei! Mielestäni paperitapetista tulee edelleen kauniimpi lopputulos vaikka se on työläämpi asentaa. 


Leikkasin kaikki vuodat kerralla saman mittaisiksi = tarvittava pituus + hiukan pelivaraa. Aloitin tapetoimisen ikkunan puoleisesta seinästä. Olin maalannut seinän yläreunasta ja aloituskulmasta kaistaleet valkoisella maalilla siistin lopputuloksen saamiseksi. Kiinnitin ensimmäisen vuodan ohjeen mukaan sivelemällä ensin seinään liimaa ja sitten asentamalla tapetin tapettilastan avulla seinään. Hyvin menee tähän asti!

Jatkoin tapettien kiinnittämistä. Kun olin kiinnittänyt kolme vuotaa huomasin, että tapettivuotien välillä oli suuri väriero! Olin leikannut vuodat kerralla, mutta en ollut tajunnut asentaa niitä leikkausjärjestyksessä. No, jatkoin seinän loppuun kun kerran olin aloittanutkin. Vuotien värit vaan haalistuivat ja haalistuivat ilmeisesti rullan loppua kohden. Olin raivoissani ja turhautunut. En ollut koskaan tapetoinut näin huonolla tapetilla!

Tarkistin rullien väri- ja eränumerot. Kyllä, ne olivat samaa erää! Samalla tarkistin vielä valmistajan vinkit tapetoimiseen. Ja siellähän valmistaja pesi kätensä koskien materiaalivirheitä. Anteeksi vain, miten ne materiaalivirheet voi tarkistaa etukäteen? Yleensähän vuodat leikataan tapetoinnin edetessä, vaikea niitä on etukäteen lähteä arvioimaan.

Valmistajan ilmoitus.


No, tärkeintä on, että tytär on tyytyväinen. Mutta vieläkin kun käyn tyttäreni huoneessa katson tapettia ja muistan turhautumiseni. Ja vannon etten koskaan enää osta Non woven-tapettia, ainakaan tuntemattomalta valmistajalta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti