24. maaliskuuta 2014

Kirpputorilla

Parikymppisenä kolusin kirppareita niin, että ostin sieltä melkein kaikki kodin tavarat ja vaatteet, siis ne mitä en itse ommellut tai väsännyt. Sitten tuli kirppariähky! Pelkkä kirppareiden ummehtunut haju oksetti. Olisiko ollut vielä niin, että vaihteeksi kaiken piti olla uutta, eikä käytettyä. Tuli kirpparitauko.

Olen aina haaveillut tällaisista vanhoista kahvikupeista. Unelmani toteutui
Facebookin kirppariryhmän kautta, kun ostin nämä 7 kuppia hintaan 15 e!

Nyt olen muutaman vuoden sisällä löytänyt kirpparit uudelleen. Enää siellä ei haise ummehtuneelle vaan pyykinpesuaineelle! ( en pidä myöskään siitä hajusta!) Etsin kirpparilta enimmäkseen sisustukseen sopivia tavaroita. Uusi innostus alkoi varmaan silloin kun asuin omakotitalossa. Halusin omakotitalooni persoonallisia tavaroita, joilla olisi tarina. Ostin siis kotiin historiaa kirpputoreilta, muiden muistoja. Totta kai esineelle tuli minun löytämänäni uusi alku, minun muistoni ja tarinani.

Nykyään jos haluaa mennä kirpputorille, ei ole pakko astua edes kotinsa ovesta ulos, sillä on olemassa nettikirppikset. Tori.fi, Huuto.net ja Facebookin kirpparit ovat ihan parhaita. Olen itse myynyt näillä sivuilla hurjan määrän tavaraa, tavoitteena on vähentää pienen kellarikopin ja kaappien sisältöä radikaalisti.

Nämä messinkiset kynttilänjalat löytyivät Kierrätyskeskuksesta .
On harmi, että kirpputorit joissa ihmiset saavat itse myydä tavaransa ovat hävinneet melkein kokonaan, ainakin Helsingistä. Tilalle ovat tulleet itsepalvelukirpputorit joissa on kiinteät hinnat, asiakas ei pääse tinkimään, eikä kuulemaan tavaran tarinaa. Siksi varmaan pidänkin eniten asuinpaikkani Facebook-kirppariryhmästä. Siellä ryhmän jäsen laittaa tavaran myyntiin kuvan kanssa. Nopein varaaja saa tavaran. Ihan parasta on seurata kuinka hyvän tuotteen ilmoitukseen syntyy jono, kun haluajia on niin paljon. Lisäksi, kun tavaran luovuttaa ostajalle, kohtaavat ostaja ja myyjä, joko myyjän kotona tai jossain erikseen sovitussa paikassa. Työni takiahan on aivan ihanaa mennä vieraiden ihmisten kotiin, olenhan ammatiltani sisustustoimittaja, eli ammattistalkkaaja.

Ihanat marmoriset pannunalustat ostin pilkkahintaan Facebookin kautta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti