27. elokuuta 2014

Kaveriapua


Teimme ystäväni kanssa vaihtokaupat. Hän tuli minun tyttäreni rippijuhliin keittiötöihin ja minä menin vastaavasti hänen poikansa rippijuhliin keittiötöihin. Hyvä diili! 

Juhlista ehti nauttimaan aivan eri tavalla, kun ei tarvinnut koko ajan miettiä keittiöhommia, ruokien lisäyksiä tai tiskiä. Molemmat teimme tarjottavat etukäteen valmiiksi, juhlapäivään jäi ainoastaan suolaisten syötävien lämmitys ja kaikkien herkkujen esillepano.

En ehtinyt kuitenkaan ottaa ainuttakaan kuvaa tekemistäni seitsemästä kakusta, mutta ystäväni tekemä italialainen munakoisopaistos jäi mieleen. En muistanut kysyä tarkkaa reseptiä, mutta sen verran oli tuttu paistos, että tein sen sitten "ihan hatusta".

Munakoisopaistos sopii hyvin lihan kaveriksi tai sellaisenaan salaatin kera. Minä söin sen ahvenfileiden kanssa ja toimi se niinkin. 

Munakoisopaistos

Kastike:
4 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 tl timjamia
suolaa
pippuria

1 keskikokoinen munakoiso
1 pallo mozzarellaa
parmesan juustoa raastettuna
voita ja öljyä paistamiseen


Leikkaa pestyistä munakoisoista 1 cm paksuisia viipaleita. Ripottele munakoisokiekon molemmille puolille suolaa ja laita munakoisot "itkemään" talouspaperin tai pyyhkeen päälle noin puoleksi tunniksi. Tämän vaiheen voi jonkun telkkarikokin mukaan jättää pois jos on kiire.


Leikkaa valkosipulit pieniksi, kuullota valkosipulisilppua öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska ja mausta kastike. Anna porista noin viisi minuuttia.


Kun munakoisot ovat itkeneet tarpeeksi kauan, pyyhi niiden kyyneleet talouspaperilla ja paista ne voi-öljy seoksessa kauniin ruskeiksi. Leikkaa mozzarella puolen sentin paksuiksi viipaleiksi. Öljyä vuoka. 


Asettele vuokaan kerroksittain munakoisoja, mozzarellaa ja tomaattikastiketta. Ripottele viimeisen kerroksen päälle parmesanraastetta. Paista 200 c uunissa noin puoli tuntia. Ota paistos jäähtymään ja yritä olla syömättä sitä heti. Jäähtyessään paistos vain paranee ja maut syventyvät.


Nam!

1 kommentti:

  1. NJ Sports Betting - JamBase
    New Jersey online 충주 출장안마 sports betting 이천 출장마사지 was launched in 2019 and now includes multiple online and 안산 출장마사지 mobile 서귀포 출장마사지 sports betting apps. Bettors can choose from 사천 출장안마 an Dec 12, 2021

    VastaaPoista