14. elokuuta 2014

Elämäni ensimmäinen raakakakku



Tein elämäni ensimmäisen raakakakun, ja se oli hyvää! Olen maistanut muutamaa raakakakkua ja ne ovat mielestäni aina olleet jotain ihan muuta kuin kakkuja. Ainakin ne ovat aivan liian terveellisen makuisia, joten nimitys "kakku" on liian harhaanjohtavaa. Yleensä raakakakut eivät ole kakuiksi tarpeeksi makeita ja niiden koostumus on niin tuhtia, että yhdellä kakulla elättäisi itsensä helposti ainakin viikon.

No, maistoin ystäväni syntymäpäivillä mustikkaraakakakkua, jonka ohjeen hän oli löytänyt netistä. Päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä siitä oman versioni. Raakakakkureseptien ongelmana on yleensä se, että niihin käytetään paljon aineksia, mitä ei normaalista ruokakaapista löydy. Tässä ohjeessa on ihan muutama aines, jota ei kaapistani löytynyt, mutta nyt ne ovat siellä valmiina seuraavaa kertaa varten.


Mustikkaraakakakku

Pohja:
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl parapähkinöitä
1 dl kuorimattomia manteleita
15 kpl kuivattuja aprikooseja (luomu)
15 kpl kuivattuja taateleita (luomu)
1/2 tl suolaa
hiukan agavesiirappia  tai hunajaa

Liota pähkinöitä ainakin 3 tuntia (laita tässä vaiheesssa myös täytteen pähkinät likoamaan). Murskaa pähkinät blenderissä tai monitoimikoneessa. Lisää kuivatut hedelmät, suola ja agavesiirappia maun mukaan. Anna koneen pyöriä, kunnes seoksesta tulee tasainen taikina.

Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Laita vuoka pakastimeen.




Täyte:
4 dl tuoreita tai pakastemustikoita
2 banaania
2 dl cashewpähkinöitä
3 rkl kookosöljyä
2 rkl agavesiirappia tai hunajaa
1 rkl psylliumia
1/2 tl vaniljajauhetta tai -uutetta.

Murskaa liotetut pähkinät blenderissä, lisää banaanit, kookosöljy, agavesiirappi, psyllium, vanilja ja mustikat. Anna koneen pyöriä kunnes täyte on samettisen sileää. Maista ja lisää siirappia maun mukaan. Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun tekeytyä ainakin yön yli pakastimessa. Nosta kakku sulamaan noin tuntia ennen tarjoilua.




Kookoskermavaahto
1 prk kookoskermaa

Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi ja tarjoile sitä raakakakun kanssa.



Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti