Joululimppu
1/2 l piimää
1/2 hiivaa
2 dl maltaita
1 dl siirappia
125 g kuivattuja aprikooseja paloiteltuna (1/2 pussia)
2 tl pomeranssinkuorta
3 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
n. 5 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
1/2 dl siirappia
1/2 dl vettä
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi, sekoita hiiva lämpimään piimään. Sekoita maltaat, siirappi, aprikoosit, mausteet ja ruisjauho piimään.
Sekoita vehnäauhot vähitellen taikinaan.
Jaa taikina kahteen leipävuokaan. Anna nousta 1 1/2 tuntia.
Paista leipiä 175-asteisen uunin alaosassa 1 tunti. Voitele leipien pinta siirappivedellä ja anna paistua vielä 1/2 tuntia.
Maukasta joulunodotusta!
Maukasta joulunodotusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti