17. syyskuuta 2014

Parasta lettuhilloa omenoista



Tämä on omenapäivitys nro 2. Omenakakusta jäi vielä melkoisesti omenoita, joista olin aikeissa tehdä sosetta pakastimeen, mutta tyttäreni oli eri mieltä. Tyttärilläni on nimittäin vielä tuoreessa muistissa noin 10 vuotta sitten tekemäni sose, jossa oli mukana piikikkäitä kuorenkappaleita. Ja niistähän ei pienet lapset pidä.

No, tein sitten hilloa, jolla on varmasti ihan hyvä menekki lettujen kanssa. Mutta kielloista huolimatta keitin hillon kuorimattomista omenoista. Surrautin keitetyn hillon vielä sauvasekoittimella, niin ei tule sitten valituksia.

  


Minun hillooni tulee suositeltua vähemmän sokeria ja siksi se ei välttämättä säily yhtä kauan kuin mummon hillokellarin hillot. Mutta hillon voi aina pakastaa ja ottaa sieltä tarpeen mukaan jääkaappiin. Tämän hillon maustoin kevyesti inkiväärillä, kanelilla, kardemummalla ja sitruunankuorella.

Omenahillo

1,5 kg pilkottuja siemenkodattomia kuorellisia kotimaisia omenia
500 g sokeria
2 dl vettä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1/2 sitruunan mehu
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Laita kaikki ainekset 5 litran kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes omenat menevät ihan muhjuksi. Soseuta hillo sauvasekottimella. Purkita hillo kuumana desinfioituihin purkkeihin tai pakastusrasioihin. Pakasta tai säilytä jääkaapissa.

  

Muutama hilloamisvinkki

  • Jos käytät vähemmän sokeria kuin yleensä suositellaan (= 500-700 g/kg), varaudu säilyttämään hilloa jääkaapissa tai pakastimessa.
  • Hilloa voi maustaa melkein millä vain, mutta muista, että omenan maku on mieto, älä peitä sitä mausteilla.
  • Myös hillottavan marjan laatu vaikuttaa säilyvyyteen. Hilloa siis vain ykkösluokan tavaraa. 

Parasta hillo on lettujen kanssa,
mutta menee se hätätilassa myös paahtoleivän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti