Omenakakku
200 g voita
2 1/4 dl sokeria
4 munaa
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
4-6 kotimaista omenaa
sokeria ja kanelia
raesokeria
Laita uuni päälle 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan. Levitä puolet takinasta voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Leikkaa omenat viipaleiksi (poista siemnekota). Levitä 2/3 omenaviipaleista vuokaan taikinan päälle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Peitä omenat lopulla taikinalla ja asettele loput omenat kauniisti kakun päälle. Sirottele päälle raesokeria. Paista kakkua uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti