9. syyskuuta 2014

Ihana omenakakku


Nyt on juuri se aika, kun omenapuiden omistajat miettivät kuumeisesti mihin ihmeeseen tunkea niitä ylimääräisiä omenoita. Ja juuri siksi kävin ystäväni luona päiväkahveilla. Ystäväni tarjoili päiväkahvin kera ihanaa omenakakkua. Juuri samanlaista, mitä olin tehnyt aikoinaan monta kertaa mutta hävittänyt reseptin. Nyt kohtasimme jälleen, omenakakku ja minä. 


Pidän omenapiirakoista, mutta tämä kakku on jotain aivan erityistä. Taikinan koostumus on kaikkea muuta kuin kuiva ja mikä parasta, omenoita tulee kahteen kerrokseen!


Omenakakku

200 g voita
2 1/4 dl sokeria
4 munaa
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
4-6 kotimaista omenaa
sokeria ja kanelia
raesokeria


Laita uuni päälle 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan.  Levitä puolet takinasta voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Leikkaa omenat viipaleiksi (poista siemnekota). Levitä 2/3 omenaviipaleista vuokaan taikinan päälle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Peitä omenat lopulla taikinalla ja asettele loput omenat kauniisti kakun päälle. Sirottele päälle raesokeria. Paista kakkua uunin alaosassa noin 50 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti